Pensioen3daagse 2023: ‘Wat kun je doen voor je pensioen? Check het nu!’

Op 7, 8 en 9 november vinden de jaarlijkse Pensioen3daagse plaats. U kunt zich tijdens deze dagen op allerlei manieren informeren over uw eigen pensioen. Het thema van 2023 is: ‘Wat kun je doen voor je pensioen? Check het nu!’. Wijzer in geldzaken benadrukt hiermee dat dit het moment is dat u nog invloed hebt op uw pensioenvermogen. Dan beschikt u, nadat u stopt met werken, ook over voldoende inkomen. Eerder onderzoek liet zien dat dit voor 28% van de huidige gepensioneerden niet zo vanzelfsprekend is. Ze hebben moeite met rondkomen.

Pensioen3daagse Wijzer in geldzaken 7,8,9 november 2023
Pensioen3daagse 2023 Wijzer in geldzaken. Vrouw kijkt in spiegel en ziet oudere versie van zichzelf.

Dit kunt u vandaag nog doen aan uw pensioen

Wilt u binnen enkele minuten meer inzicht in uw pensioen. Bezoek dan de volgende twee sites.

  • Pensioenchecker Wijzer in Geldzaken
    Ontvang binnen een paar minuten tips die van belang zijn voor uw persoonlijke situatie.
  • Mijnpensioenoverzicht.nl
    Op deze website krijgt u inzicht in het pensioen dat u al opgebouwd heeft en het verwachte pensioenbedrag na pensionering. Inclusief de AOW.

Tijdens de Pensioen3daagse worden verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd om meer inzicht te krijgen in uw persoonlijke pensioen en u te helpen bij het plannen van uw financiële toekomst.

Wat is de Pensioen3daagse?

De Pensioen3daagse is een initiatief van Wijzer in geldzaken en omvat onder meer (online) pensioenspreekuren en voorlichting op de werkvloer door middel van presentaties en pensioenlunches. Verzekeraars, banken en financieel adviseurs zijn beschikbaar voor pensioenvragen of organiseren webinars. Kijk op de website van de Pensioen3daagse het overzicht met activiteiten.